Er du på langturssejlads, får du mange unikke oplevelser på turen, som du gerne vil mindes og dele med dem derhjemme. Det kan være svært at huske alle detaljerne, efterhånden som tiden går, og en detaljeret logbog er det eneste rigtige.

Jakob der er skipper på S/Y Ohana, skrev en artikel på Facebook omkring Sailserver, som vi har fået lov til at gengive her på vores blog.


Sailserver: Automatisk elektronisk logbog

Vi er nu en god måned inde i vores jordomsejling, og har sejlet små 700 sømil, så vi har efterhånden fået testet det meste. Inspireret af et andet opslag her på facebook, vedrørende hvad det bedste stykke udstyr, man havde investeret i til sin båd? så bliver jeg simpelthen nødt til at smide en kæmpe anbefaling til Sailserver (sailserver.com)

"Det er intet mindre end genialt hvis du spørger mig!" 

Vi har haft den lille dims installeret siden afgang fra Greve Marina, og den har med imponerede nøjagtighed, og helt automatisk logget alle vores sejladser ned til mindste detalje inkl. start og stop lokation, samt live position under sejladsen. Som Skipper synes jeg det er genialt, fordi jeg har en mega nøjagtig logbog, som indeholder informationer fra alle mine skibsinstrumenter, med fart, dybde, vind, position osv. som jeg kan referere tilbage til, og kigge på de individuelle ture eller se en oversigt, over hele vores tur fra starten til nu.

Hvad der næsten er endnu bedre, er at det er muligt at give familien adgang til at følge med i logbogen, og ud over at de så også kan følge med live, i hvordan forholdene er når vi sejler så kan de se vores nøjagtige position hele tiden, og fordi at Sailserver uploader info til nettet via. mobilnetværket, (og ikke via VHF båndet ) så er den uendelig mere pålidelig, end hvis man forsøger at følge med via. Marine Traffic, eller Vesselfinder. 

Den har også  lige den fede feature, at skulle den komme udenfor dækning, så logger den stadig alt og så bliver det bare opdateret, så snart den fanger dækning igen.

Jeg er kæmpe fan, og familien derhjemme måske endnu mere, fordi de kan følge med i vores eventyr på en helt anden måde, og ikke mindst få lidt mere ro i maven når de kan se vi kommer sikkert frem. Når man har taget deres børnebørn / nevøer med på jordomsejling, så er det vigtigt 🙂
 
Sailserver bliver leveret med et forudbetalt SIM-kort med 10 års service, så den kandiderer kraftigt til at være den bedste value for money investering, man kan gøre til sin langturssejlads. Jeg synes at alle langturssejlere bør opleve glæden, ved at have sådan en fætter installeret.

God vind til alle
Jakob, Skipper på Ohana på vandet

Man kan følge Ohana på vandet og deres jordomsejling på Facebook, og nu altså også via Sailservers app til både web, iPhone og Android. Det er gratis og nemt at oprette sig som bruger.

Sailserver er er også til tursejlads

Det er gratis at have en Sailserver-bruger, og dermed kan både familie / venner / og andre interesserede følge de både, der har gjort deres data tilgængelige.

Man behøver ikke at skulle på langturssejlads eller jordomsejling, for at få glæde af en Sailserver. Hvis du sejler på tur i weekenderne eller i sommerferien, så kan du få lige så meget glæde ud af en elektronisk logbog, der automatisk gemmer dine sejlture.

Hvis du sejler kapsejlads, kan familien og venner følge med hjemmefra, og se hvordan det går. Efter kapsejladsen kan du så se hvor du helt nøjagtigt har sejlet, og hvordan vejr - og strømforhold var der hvor du sejlede, samt alle de andre informationer fra dine instrumenter. 

Sailserver fungere 100% automatisk og er betjeningsfri, installeres én gang med ét stik til NMEA 2000, hvorefter den vil tænde og slukke sammen med resten af de instrumenter der kører på bådens NMEA 2000 backbone. Den finder altså selv ud af hvornår en tur eller et togt er påbegyndt og afsluttet.